Kuuskümmend aastat standardiseeritud puu- ja köögivilja tootmist ning tööstuslike taimehübriidide loomist on viljade toitainesisaldusele märkimisväärselt mõjunud. Viimase 50 aasta jooksul on köögiviljad kaotanud 27% C-vitamiinist ja peaaegu 50% rauast. Näiteks tomat. Läbi mitmete hübridiseerimiste loovad teadlased järjest punasemaid, siledamaid ja vastupidavamaid vilju. Kuid protsessi käigus on tomat kaotanud veerandi oma kaltsiumist ja üle poole vitamiinidest. Seemned, millest kasvatatakse meie tarbitavaid puu- ja köögivilju, on käputäie rahvusvaheliste ettevõtete omanduses. Need seemned on toodetud valdavalt Indias, kus töötajatele makstakse vaid käputäis ruupiaid. FAO andmetel on viimase 100 aasta jooksul kogu maailmas kadunud 75% kultiveeritud sortidest. Toitainete kadumine, elu ärastamine – käesolev film uurib töösturite suurt monopoli meie puu- ja köögiviljade üle.
Originaalpealkiri: Les semences de la révolte